Parken waar permanente bewoning is toegestaan zijn zeer zeker in de minderheid in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste gemeentes in Nederland geen voorstanders zijn van het toelaten van permanente bewoning op recreatieparken en/of campings. Meer hierover leest u in een ander blog van ons. Door op de knop hieronder te klikken navigeert u naar laatstgenoemde blog.

Om zelf te achterhalen of u permanent mag wonen op een park kunt u de website www.ruimtelijkeplannen.nl of www.kadastralekaart.com raadplegen. Via deze websites kunt u inzien welke functies de locatie heeft volgens het bestemmingsplan. Daarnaast is het altijd raadzaam om ook goed te informeren bij de desbetreffende gemeente of uw plan door kan gaan.

U bent niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn

Want naast u zijn er duizenden anderen die met hetzelfde idee rondlopen of het zelfs al uitvoeren, al dan niet illegaal. Ook bij de overheid is dit al jaren bekend. Zij ziet namelijk ook de groeiende groep van gepensioneerden, gescheiden mannen die een tijdelijk onderkomen zoeken en ook arbeidsmigranten die hun intrek nemen op vakantieparken. Maar waar vroeger veel gedoogd werd, treden gemeentes nu steeds vaker en harder op terwijl de groep nu zeer groot is. Volgens verslaggever Niels van Nimwegen zijn wonen er in Nederland grofweg 55.000 mensen illegaal op vakantieparken en campings. Lees hier meer over in zijn artikel door op de knop hieronder te klikken. U wordt dan doorgestuurd naar een ander website.

Extra: Bekijk hieronder een korte reportage van de problematiek rondom permanent wonen op vakantieparken