Recreatiewoning kopen in Noord Holland is zo makkelijk nog niet. Er is ontzettend veel keuze. De eerste keuze is vaak snel gemaakt, gaat u voor een chalet of toch voor een traditioneel gebouwde woning. Hierna wordt het al moeilijker, namelijk een locatie uitkiezen. Binnen Noord Holland zitten veel uiteenlopende locaties waar u een recreatiewoning kunt kopen. Zo valt Texel ook binnen de provincie, een prachtig eiland en geliefd door velen. Maar een recreatiewoning in Volendam heeft ook veel potentie qua rendement vanwege haar eigen bekendheid en ook vanwege de gunstige ligging nabij de hoofdstad van Nederland, Amsterdam.

Ook uit cijfers gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS) blijkt dat Noord Holland nog altijd bij uitstek de hotspot van Nederland is. In Noord Holland zijn buitenlanders verantwoordelijk voor 73% van alle overnachtingen waarbij 51% het gemiddelde is. Vooral niet Nederlandse Europeanen (62%) zijn vertegenwoordigd in de groep buitenlanders die overnachten in Noord Holland.

Het is zeer aannemelijk dat veel overnachtingen plaatsvinden in Amsterdamse hotels. Om te profiteren van grote hoeveelheid buitenlandse overnachtingen in Noord Holland is het kopen van een recreatiewoning in de nabijheid van Amsterdam van groot belang. Vanwege het tekort aan bedden in de hoofdstad en hoge prijzen is de verwachting dat men gaat uitwijken naar nabijgelegen steden die met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Een recreatiewoning kopen in steden als Zandvoort en Volendam, beiden zo’n drie kwartier verwijderd van Amsterdam met het openbaar vervoer, zijn hierdoor zeer aantrekkelijke steden in Noord Holland voor de recreatiemarkt.